След обрат над топ поставения: Световният Nº37 ще спори с Еванс за трофея във Вашингтон

от в 06:44 на 06.08.2023
Калоян Соколов

 Талон Грийхспоор дълги години се състезаваше единствено в Чаланджър Тура, но през 2021-ва година направи своя голям пробив, печелейки рекордните 8 титли на това ниво и заслужено влезе в топ 100 на света. Оттогава насам нидерландецът не спира да прогресира в ATP състезанията, като този този сезон завоюва трофеите в Пуна и Хертогенбош, а сега е само на една победа от това да триумфира с най-престижното отличие в своята кариера, защото тази нощ надви топ поставения Тейлър Фриц и се класира за финала на ATP 500 състезанието във Вашингтон - 3:6 6:3 6:2. По този начин Грийхспор записа своята първа победа над представител на топ 10 и така в сблъсъка за титлата ще премери сили с Даниел Еванс, който преди малко отстрани Григор Димитров в два равностойни сета.

Наглед местният любимец даде заявка, че няма да има никакви проблеми в мача и проби още първото подаване на своя съперник, след което скоропостижно увеличи преднината си до 3:0 гейма. Двукратният ATP шампион обаче бързо показа, че далеч няма намерение да играе поддържаща роля в двубоя и имаше цели пет шанса за рибрейк в седмия гейм, само че американецът намираше началния си удар в най-важните моменти и в крайна сметка удържа до последно аванса си, за да затвори откриващата част в своя полза.

Оттам насетне ролите се размениха и Грийхспор започна да трупа ас след ас на сметката си, докато световният номер 9 не извличаше никакви дивиденти от първото си подаване и трябваше непрекъснато да влизаше в дълги размени, където по-нискоранкираният състезател беше абсолютно безпогрешен и заслужено проби при 4:3 в своя полза, след което скоропостижно спечели следващия си сервис гейм и победителят щеше да бъде определен в решителен сет.

Там силите бяха напълно изравнени до 2:2, само че местният любимец започна да се изморява вследствие на вчерашния ден, когато трябваше да изиграе две оспорвани срещи и все по-често го виждахме да прибързва в опитите си да сложи точка на дадено разиграване, докато нидерландецът изглеждаше абсолютно свеж и заслужено постигна сензацията, печелейки последните четири гейма в сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След обрат над топ поставения: Световният Nº37 ще спори с Еванс за трофея във Вашингтон Калоян Соколов
Теми:  
atp | вашингтон | даниел еванс | Обзори | талон грийхспор

Коментари





Следвайте ни в Facebook