След опит за мамене: Гастон получи най-голямата глоба в историята на тениса

от в 20:20 на 22.05.2023
Калоян Соколов

Юго Гастон отнесе най-голямата глоба в историята на тениса. Гастон ще трябва да се раздели със 144 хиляди долара от банковата си сметка, а причината е неговото неспортсменско поведение по време на двубоя му от втория кръг на Мастърса в Мадрид срещу Борна Чорич. Скандалната случка се разви в края на първата част, когато хърватинът имаше лесен смач пред себе си, с който да реализира своя сетбол. Тогава камерата улавя световният номер 108 да изважда нарочно топка от своя джоб и да я хвърля в своята половина, с което се надява да предизвика преиграване на точката, само че главният съдия не обърна внимание на претенциите от страна на французина, който в крайна сметка загуби двубоя с 0:2 сета.

Оказва се, че това не е първата подобна проява на състезателя и той е бил предупреден от ATP за абсолютно същото нарушение в края на миналия сезон. Новият правилник на организацията предвижда наказание от 60-хиляди долара за подобна неспортсменска проява на "Мастърс" турнир, а сумата може да бъде увеличена с над 100 процента, ако говорим за повторна проява от подобен характер в рамките на последните 12 месеца.

Това е много сериозен финансов удар за Гастон, който досега през годината е завоювал 121 хиляди долара и на практика вече е на минус от тениса през 2023-та. Досегашната рекордна глоба беше наложена на Ник Кирьос в Синсинати преди четири години, когато австралиецът се раздели със 113 хиляди долара от банковата си сметка, но вече имаме нов лидер в това отношение.

Нещата за французина могат да придобият още по-драматични измерения, защото му предстои да защитава 90 точки от достигането си до третия кръг на Ролан Гарос и съществува сериозна вероятност да станем свидетели на сериозен срив от негова страна в световната ранглиста, което ще го възпре от участия на състезания в ATP Тура.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След опит за мамене: Гастон получи най-голямата глоба в историята на тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook