След оспорван мач и първокласен тенис: Хуркач обърна Кирьос и ще спори за трофея в Хале!

от в 18:37 на 18.06.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос винаги е представлявал сериозна заплаха на трева, което доказа за пореден път през настоящата седмица, достигайки до полуфиналната фаза на надпреварата в Хале. Днес обаче той не успя да удължи победната си серия в германския град, бивайки спрян от Хуберт Хуркач. Миналогодишният полуфиналист на Уимбълдън демонстрира едно стабилно ниво в хода на целия двубой и заслужено постигна обрат над австралиеца, оформяйки крайното 4:6 7:6(2) 7:6(4). Така полякът намери място в сблъсъка за трофея, където ще спори със световния №1 Даниил Медведев.

От самото начало на срещата австралиецът бе изцяло фокусиран върху случващото се на корта и наказваше всеки един по-плитък удар на опонента си. Ник запази изключително високо ниво на начален удар, благодарение на който трупаше една след друга бързи точки в актива си и не позволи на Хуркач да достигне до точка за пробив. Деветият гейм се оказа ключовият за изхода на сета, тъй като там Кирьос съумя да разгърне пълния си потенциал, реализирайки два смразяващи уинъра от форхенд, оставяйки съперника застинал на мястото си. Световният №65 осъществи късен брейк и след поредното си безметежно подаване прибави дебютната част към своята сметка.

Събитията във втория сет продължиха да бъдат диктувани от сервиращите, чието подаване им носеше незабавно преимущество в разиграванията, които често завършваха с печеливш удар за някого от двамата. Единственият шанс за пробив дойде в сервис гейм на Кирьос, но той бе незабавно заличен след няколко безкомпромисни начални удара. Паритетът в резултата остана непокътнат до 6:6, което означаваше, че съдбата на този сет ще се реши в тайбрек. Там поредица от неточности на австралиеца даде предимство от 5:1 точки за Хуркач, който съвсем скоро подпечата успеха си след нови два чутовни сервиса.

Двамата бяха запазили най-доброто от себе си за третата част, която бе изпълнена с вълнуващи размени на удари както от основната линия, така и в близост до мрежата. Както Кирьос, така и Хуркач се стремяха да налагат агресивния си стил на игра, който им позволяваше да тръгнат напред и да завършат в близост до филето. Пробивите и в този сет отсъстваха, а така станахме свидетели на решителен дълъг гейм. В него качеството на игра остана високо и отново видяхме пълно изравняване на силите, преди полякът да се възползва от пропуск на опонента си, за да се сдобие с два мачбола, още след първия от които можеше да ликува с крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След оспорван мач и първокласен тенис: Хуркач обърна Кирьос и ще спори за трофея в Хале! Мирела Николова
Теми:  
atp | Ник Кирьос | Обзори | хале | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook