След отказването на шампиона в Хюстън: Григор няма да играе с поставен поне до 1/8-финал

от в 12:37 на 10.04.2023
Калоян Соколов

Франсис Тиафо се отказа от участие на Мастърса в Монте Карло. Американецът стана жертва на тежките условия в Хюстън през миналата седмица, тъй като му се наложи да изиграе общо 4 мача в рамките на 2 дни, за да завоюва своята дебютна ATP титла на клей. Точно затова, то не е никаква изненада, че новият световен номер 11 е предпочел да не пътува към Княжеството и по този начин Григор Димитров няма да се срещне с поставен тенисист чак до осминафиналната фаза на състезанието.

Първата ни ракета ще открие утре участието си в надпреварата, срещайки младока Бен Шелтън, а впоследствие трябваше да премери сили с един измежду Тиафо и Иржи Лехечка, но шампионът от Хюстън ще бъде заменен в основната схема от "щастливия губещ" Емил Руусувуори, който определено не е особен любител на червените кортове и има само един изигран 1/4-финал в ATP Тура на червени кортове.

Лехечка също не може да се похвали с по-добри постижения от финландеца на най-високото ниво, но той все пак е отскоро в  АTP Тура и има 3 завоювани трофея на ниво Чаланджър върху червена настилка, което доказва, че се чувства комфортно на тази настилка.

Припомняме ви, че Димитров се намира в най-долната четвъртина от схемата, като Тейлър Фриц и Стефанос Циципас са единствените поставени играчи, които са все още в този поток, след като вчера станахме свидетели на отпадането на Борна Чорич, който беше надигран от носителя на трофея в Сантиаго - Николас Джари.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След отказването на шампиона в Хюстън: Григор няма да играе с поставен поне до 1/8-финал Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | монте карло | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook