След отказването на Цонга: Още един славен френски ветеран ще окачи ракетата този сезон

от в 14:51 на 08.05.2022
Мирела Николова

Френският мъжки тенис достигна страхотни висоти през изминалите десетилетия, но въпросното поколение вече все повече залязва. Преди месец Жо-Вилфред Цонга обяви своето оттегляне от професионалния спорт, а през вчерашния ден още един френски ветеран - Жил Симон, съобщи, че настоящият сезон ще бъде и неговият последен в кариерата. 

"Беше едно вълшебно, прекрасно и необикновено приключение, което ще приключи в края на тази година. Искам да изразя огромните си благодарности към всички, които направиха това възможно. Не изпитвам тъга или съжаление, просто искам да дам всичко, което ми е останало, във всеки един мач до самия край", написа Симон в профила си в Twitter.

37-годишният французин става част от професионалния Тур през 2002 година и оттогава насам е завоювал 14 титли от АТР. Освен това французинът е достигал до финали на турнири от сериите "Мастърс 1000" на два пъти - през 2008 г. в Мадрид и през 2014 г. в Шанхай, а най-високото класиране в кариерата му е 6-ата позиция, постигната в началото на 2009-а. В момента Симон има 498 победи и до края на годината ще се стреми да се превърне в едва 11-ия активен играч, който може да се похвали с повече от 500 успеха на професионално ниво.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След отказването на Цонга: Още един славен френски ветеран ще окачи ракетата този сезон Мирела Николова
Теми:  
atp | жил симон | любопитно | Отказване от тениса

Коментари





Следвайте ни в Facebook