След отказването от тениса: Барти се поздрави с турнирна победа в друг спорт!

от в 12:44 на 05.04.2022
Калоян Соколов

Наскоро Ашли Барти шокира тенис света с новината, че прекратява професионалната си кариера. Това беше повече от шокиращо, имайки предвид едва 25-годишната възраст на австралийката и мнозина дори си помислиха, че става въпрос за нелепа шега. Самата Бари обаче сподели, че вече няма вътрешната нужда да се съревновава с най-добрите и да печели турнири, за да се чувства добре. Ашли завърши настоящия сезон без да допусне нито една загуба, триумфирайки с титлата на Аустрелиън Оупън и определено се оттегли в момент, когато беше достигнала до най-връхната си точка в тенис отношение.

Бившата номер едно все пак не смята да прекарва времето си, докато лежи на дивана и този уикенд взе участие на дамски голф турнир в своята родина. Надпреварата е изцяло с аматьорски характер, но трикратната шампионка от Шлема показа нагледно как притежава манталитета на победител във всяко едно направление и завоюва първото място в събитието.

Интересното е, че тя беше наградена с 30 австралийски долара за триумфа си, което е леко финансово отстъпление спрямо заработеното на тазгодишното Открито първенство на Австралия, а именно 2 милиона и 875 хиляди долара. Барти пък ясно заяви, че тепърва ще я виждаме в още най-различни състезания, тъй като е спортист по душа и винаги е в търсене на нови предизвикателства.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След отказването от тениса: Барти се поздрави с турнирна победа в друг спорт! Калоян Соколов
Теми:  
wta | ашли барти | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook