Неприятно стечение на обстоятелства извади Адриан Андреев от Sofia Open

от в 19:35 на 24.09.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев демонстрира отлична форма през последните седмици и неслучайно спечели сет срещу Доминик Тийм на четвъртфиналите в Рен. Впоследствие българинът замина за участие на Чаланджъра в Генуа, където късметът му се усмихна и той попадна като резерва в основната схема. 21-годишният състезател пък се възползва по най-добрия начин от отворилата се възможност, след като записа три последователни успеха и се класира за финалната четворка в италианския град.

Днес Андреев трябваше да премери сили с втория поставен Тиаго Монтейро, а залогът беше първо класиране в полуфинал на състезание от подобна категория за родния ни представител. Времето обаче имаше други планове и в крайна сметка срещата беше отложена за неделя по обяд, а това означаваше, че Адриан няма да има възможност да се включи в Sofia Open.

Нашият сънародник имаше подсигурен "уайлд кард" за участие в квалификациите на турнира, само че те също стартират през утрешния ден и Ади е взел решението да продължи участието си в Италия, а не да се прибира за ATP надпреварата в нашата столицата. 

Това до голяма степен изглежда като оправдан ход, защото при евентуално пътуване до София, то Ади нямаше да има никакво време за възстановяване и трябваше да направи внезапен преход от клей към твърди кортове. Освен това родният ни представител щеше да обезцени до голяма степен всичко постигнатото през последните дни, в които си гарантира дебют в топ 250 на света и при нов успех ще има шанс да си подсигури място в квалификациите на Аустрелиън Оупън.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Неприятно стечение на обстоятелства извади Адриан Андреев от Sofia Open Калоян Соколов
Теми:  
sofia open | адриан андреев | бгтенис | генуа | любопитно | отказване | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook