След отмяната на Уимбълдън: Федерер обяви край на кариерата си

от в 19:19 на 01.04.2020
Павел Димитров

Минути след като организаторите на "Уимбълдън" обявиха, че тазгодишното издание на турнира няма да се проведе, Роджър Федерер обяви, че слага край на кариерата си. Маестрото използва профилите си в социалните мрежи, за да съобщи шокиращата новина.

"Дойде денят, в който трябва да официализирам раздялата си с любимата игра, която беше моя спътница почти през целия ми живот. Бурните времена, в който живеем, отмяната на любимия ми "Уимбълдън" допринесоха за това решение, но то е в мислите ми от няколко години насам.

Разделям се с вас феновете, които ме подкрепяхте страстно и безпрекословно в продължение на 22 години, откакто съм професионалист.

Обръщам се към всички и ви казвам, че си взимаме довиждане, а не сбогом", завърши емоционалната си изповед Маестрото.

Професионалната кариера на швейцареца започва през 1998 г., като за 22 години на корта той печели близо 130 млн. долара от наградни фондове. Роджър Федерер приключва кариерата си като носител на 20 титли от Големия шлем и общо 310 седмици под №1 в световната ранглиста. 

 

Eкипът на Tennis.bg честити 1-ви април - Деня на шегата и лъжата на всички свои читатели. Пожелаваме Ви да бъдете усмихнати и здрави, напук на трудните времена, в които ни се налага да живеем.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След отмяната на Уимбълдън: Федерер обяви край на кариерата си Павел Димитров
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook