След по-малко от час на корта: Контузия спря световния №56 и прати Алкарас на 1/4-финал

от в 05:23 на 15.03.2023
Мартин Петков

Карлос Алкарас вече имаше своя победоносен старт на Мастърса в Индиън Уелс, където успя в последователни сетове да се справи с Танаси Кокинакис и с Талон Хрийкспор. На пътят на 19-годишния испанец във фазата на осминафиналите обаче се изправи друг виден представител на следващата генерация - Джак Дрейпър, който тепърва се завръща от контузия, но тялото му видимо не издържа, при което шампионът от US Open се поздрави с успеха след само 46 минути - 6:2 2:0 и отказване. По този начин топ поставеният в схемата, който в случай че успее да извърви целия път до титлата в Калифорния, ще се завърне на върха на класацията на АТР, се класира за четвъртфиналите и ще срещне Феликс Оже-Алиасим, срещу когото няма победа в три мача.

Началото на двубоя беше повече от впечатляващо за ибериеца, който нагледно беше решен да стигне до пробив още в дебютния гейм на левичаря и успя да порази целта неколкократно от вездесъщия си форхенд, с което осъществи целта си. Отговорът на британеца беше светкавичен и той поведе с 0:40 при подаването на тийнейджъра, ама Карлитос далеч не се трогна от резултата и заигра на изключително ниво, за да спечели пет поредни точки, с които затвърди преднината си. Оттам насетне Алкарас пое пълен контрол над случващото се в кухнята и взимаше рано топката, с което допълнително затрудняваше световния номер 56, като предизвика серия от неточности в представянето му , благодарение на която фаворитът удвои предимството си и записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част Дрейпър видимо не се чувстваше на себе си, при което Алкарас получи отлична възможност да направи решителна крачка към победата. Доскорошният номер едно спечели 8 от първите 9 точки в сета и на бърза ръка поведе в резултата, докато британецът навярно нямаше намерение да се бори повече с физическия си проблем и взе решение да се откаже преждевременно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След по-малко от час на корта: Контузия спря световния №56 и прати Алкарас на 1/4-финал Мартин Петков
Теми:  
atp | джак дрейпър | индиън уелс | карлос алкарас гарфия

Коментари





Следвайте ни в Facebook