След подвига: Пиронкова ще се завърне в топ 160!

от в 22:21 на 09.09.2020
Димитър Беловски

Цветана Пиронкова направи нещо уникално на US Open. Българката за първи път в кариерата си се класира за четвъртфиналите на турнира. Успехът е още по-специален, защото той идва, след като българката се завръща след тригодишно отсъствие от корта.

Тази вечер за наше съжаление Цвети загуби от Серина Уилямс след 4:6, 6:3, 6:2, но отново показа силна и смела игра срещу световната №8 и ни показа, че може да победи всеки стига да има и малко късмет.

Този огромен успех, разбира се, ще има и своето отражение в световната ранглиста. Благодарение на магичната си приказка на US Open Цвети ще се завърне направо в топ 160 едва след първото си явяване на турнир след паузата, която направи, за да роди сина си Александър.

При обновяването на световната ранглиста другия понеделник Цвети ще се завърне с гръм и трясък в подреждането на най-добрите тенисистки. По първоначални очаквания Цвети ще заема №155, но трябва да се има предвид, че някои тенисистки около нея играят на турнири, започнали тази седмица и така нашето момиче може да загуби и няколко позиции.

Сигурното е, че Пиронкова ще разполага с 430 точки след US Open, които ще ѝ позволят да се изстреля много нагоре в подреждането.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След подвига: Пиронкова ще се завърне в топ 160! Димитър Беловски
Теми:  
us open | ранглиста | серина уилямс | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook