След пробива в Париж: Гоф надви бивша номер едно в Берлин и е близо до нов финал

от в 18:29 на 17.06.2022
Владислав Риждов

Кори Гоф най-сетне успя да направи своя пробив в турнирите от Големия Шлем, когато преди две седмици достигна до спора за трофея на Ролан Гарос, като още по-впечатляващото беше, че тя стори това без да загуби нито един сет. Младата американка пък пренесе силните си изяви и на тревните кортове в Берлин, където даде старт на своята кампания върху зелената настилка. Гоф постигна две безапелационни победи, а днес се справи и с бившата номер 1 Каролина Плишкова, която загатна за завръщане към най-добрата си форма, за да продължи към полуфиналите - 7:5 6:4.

Срещата бе оспорвана и малките детайли наклониха везните в полза на световната номер 13. Плишкова имаше инициативата в ранните минути на откриващата част и се откъсна напред с 2:0, но не съумя да развие преднината си, и Гоф моментално върна паритета отново налице. От този момент нататък двете показаха безупречна игра и не даваха никаква възможност на отсрещната страна на мрежата да си извоюва аванс в геймовете. В края на сета обаче тийнейджърката бе изправена до стената, след като ѝ се наложи да отразява четири сетбола, но остана концентрирана, а още в последвалия гейм използва импулса в представянето си, за да реализира пробив, който ѝ даде лидерството в общия резултат.

По абсолютно идентичен начин се разви и втората част. Финалистката от миналогодишното издание на Уимбълдън потегли брейк преднина, губейки само две точки в първите два гейма, но много скоро Гоф повтори стореното в предходния сет, заличавайки пасива си. Последваха нови категорични изяви от двете опонентки, преди да се стигне до кулминационния момент в двубоя. Поставената под номер 7 вдигна равнището си в края, като спечели седем поредни точки, след които имаше три мачбола на сметката си. И трите бяха хладнокръвно отразени от четвъртата в схемата, но следващият опит се оказа успешен за Гоф и тя се поздрави с мястото си в топ 4 на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След пробива в Париж: Гоф надви бивша номер едно в Берлин и е близо до нов финал Владислав Риждов
Теми:  
wta | каролина плишкова | кори гоф | обзор | тенис турнир в берлин

Коментари





Следвайте ни в Facebook