След провала на US Open: Радукану с разочароващо поражение от световната №213 в Словения

от в 19:20 на 15.09.2022
Мартин Петков

Ема Радукану шокира целия свят преди година, когато тръгнала от квалификациите на US Open 2021, тогава още 18-годишна британката извървя целия път до титлата, без дори да загуби сет и големите прогнози за нейното бъдеще не закъсняха. Тийнейджърката обаче далеч не се справи с всичките очаквания върху плещите си и разочароващото ѝ представяне през тазгодишния тенис сезон достигна своята връхна точка преди близо три седмици на Откритото първенство на САЩ, след като Радукану отпадна още на старта в турнира и загуби огромна част от точковия си актив, свличайки се до 83-тото място в световната ранглиста.

Представителката на Острова побърза да се отърси от случилото се и се включи на надпреварата в Порторож, като стартира победоносно, но в мача си от осминафиналната фаза през днешния ден игра със сериозен физически дискомфорт, който в крайна сметка се оказа пагубен за участието ѝ на състезанието в словенския град и тя претърпя тежко поражение от световната номер 213 Анна-Лена Фридзам след 5:7 6:0 3:6, за малко над два часа на корта. Германката, която в първите си думи след гръмкия успех го определи като един от най-добрите в кариерата си, ще срещне 20-годишната Диян Пари на 1/4-финалите.

Двубоят имаше своето необикновено начало, което обаче все по-често свикнахме да наблюдаваме в мачовете на Ема напоследък, като станахме свидетели на брейкболи във всеки от първите седем гейма, но фаворитката остана по-устойчива и заслужено излезе с пробив аванс в лидерската позиция от създалата се ситуация - 4:3. Британката разчупи създалата се тенденция, печелейки идното си подаване на нула, преди впоследствие отново да напомни за слабите си резулатите и освен че профука четири сетбола, то тя инкасира серия от четири последователни гейма, за да видим пълен обрат на събитията и откриващият сет беше записан на сметката на Фридзам.

В паузата между отделните части бившата шампионка от US Open се възползва от правото си на медицински таймаут, който за нейна радост, мигновено подейства и видяхме пълна метаморфоза в представянето на топ поставената, която не остави никакви шансове на съперничката си и ѝ върза "геврек", за да възстанови равенството в общия резултат.

Третият и решителен сет по нищо не приличаше на това, което гледахме до този момент и сервиращите се справяха изненадващо добре, като вървяха ръка за ръка в печеленето на геймовете си. Сблъсъкът обаче не се оказа лишен от късна драма и под знака на физическия дискомфорт Радукану се сгромоляса гръмко, предавайки началния си удар с поредица от неточности, а световната номер 213 беше безкомпромисна пред открилата ѝ се възможност и затвори срещата на собствен сервис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След провала на US Open: Радукану с разочароващо поражение от световната №213 в Словения Мартин Петков
Теми:  
wta | ана-лена фридзам | ема радукану | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook