След разгром над бивша номер 20: Виктория Томова ще дебютира в топ 100 на света!

от в 14:25 на 07.07.2022
Калоян Соколов

През последните три сезона Виктория Томова винаги е гравитирала в подножието на топ 100 и съвсем малко я е разделяло от място сред най-елитната група тенисистки. Първата ни ракета обаче направи страхотен сезон на трева, в който достигна до втория кръг на Уимбълдън и също така се класира за първия си четвъртфинал от категория WTA 500, което я приближи максимално до осъществяването на нейната голяма цел. Вики пък не скри, че търси да си подсигури място в основната схема на US Open и реши да не си взема никаква почивка, заминавайки директно за шведския град Бостад, където да се включи в WTA 125 надпреварата на червени кортове.

Българката се справи с лекота в откриващите си два мача от турнира, а днес не остави никакви шансове на бившата номер 20 Михаела Бузарнеску и по този начин си гарантира изкачване до заветната 100-та позиция в световното подреждане - 6:3 6:0. В полуфиналите пък нашето момиче ще премери сили с южнокорейката Джанг-Су Джионг (световна номер 155), с която никога досега не са се срещали помежду си.

Сблъсъкът започна с бърза размяна на пробиви, но постепенно Томова взе превес и отново отмъкна подаването на опонентката си, за да поведе с 4:2. Последва ново тежко изпитание на начален удар за румънката, ала този път тя отрази успешно два брейкбола и намали своето изоставане. Оттам насетне обаче нашата сънародничка беше повече от безапелационна, като не отпусна нито един гейм повече на ветеранката и заслужено продължи към фазата на финалната четворка.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След разгром над бивша номер 20: Виктория Томова ще дебютира в топ 100 на света! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | бостад | виктория томова | Обзори | топ 100

Коментари





Следвайте ни в Facebook