След само 54 минути: Световната №2 с безметежен старт на Уимбълдън

от в 17:57 на 27.06.2022
Мирела Николова

Онс Жабер е сред фаворитките за спечелване на трофея на тазгодишния Уимбълдън, след като преди две седмици вдигна титлата на турнира в Берлин. Днес тя отново демонстрира забележителна игра и откри с безапелационен успех участието си в All England Club, надделявайки с 6:1 6:3 над тръгналата от квалификациите Мирям Бьорклунд. Тунизийката се нуждаеше от едва 54 минути, за да намери място във втория етап на надпреварата, където я очаква сблъсък с победителката от мача между Ребека Марино и Катаржина Кава.

Още от самото начало разликата в класите на двете състезателки си пролича и не след дълго световната №2 поведе с пробив. Тя продължи да държи под контрол случващото се на корта и благодарение на изключително вариативната си игра осъществи още два брейка, за да прибави дебютната част към своята сметка.

Доминацията на Жабер се пренесе и във втория сет, където нова порция съвършено пласирани удари ѝ донесе аванс от пробив и 3:0. Това сякаш изцяло предреши развръзката на мача в полза на третата поставена, която, без да срещне каквито и да било затруднения, скоропостижно прати двубоя в историята. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След само 54 минути: Световната №2 с безметежен старт на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
wta | Обзори | онс жабер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook