След само 59 минути: Сабаленка разгроми шампионката от Линц за място на финала в Щутгарт!

от в 16:26 на 22.04.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка в хода настоящата седмица постави начало на сезона си на клей с участие на изключително силната WTA 500 надпревара в Щутгарт, където през последните два сезона остана в ролята на подгласничка, след като преклони глава срещу Ашли Барти и срещу Ига Швьонтек. Шампионката от Аустрелиън Оупън обаче със стъпването си на землената настилка нагледно доказва, че отличната ѝ форма през 2023-та година продължава да е на дневен ред и след победите си над Барбора Крейчикова и Паула Бадоса, то тя днес разгроми младата Анастасия Потапова за само 59 минути престой на корта - 6:1 6:2. По този начин беларуската се превръща в първата финалистка в състезанието, като в опит да завоюва третата си титла през сезона ще срещне победителката измежду Ига Швьонтек и Онс Жабер, които ще се изправят помежду си в повторение на финала им от US Open.

Още от самото начало на двубоя световната номер две започна да притиска подаването на рускинята, като изпълняваше ударите си със сериозна дълбочина, което не позволяваше на Потапова да стои стабилно при размените от основната линия и нейните отигравания ставаха обект на атака от страна на втората поставена. Именно в офанзивен план Сабаленка се представяше толкова впечатляващо, като на бърза ръка за малко над четвърт час игра поведе с два пробива аванс, които на два пъти затвърди след отразени брейкболи пред световната номер 24 и записа откриващия сет на сметката си.

Стартът на втората част пък се оказа напълно аналогичен с този на сблъсъка, след като рускинята видимо нямаше отговор срещу комбинациите на шампионката от Аустрелиън Оупън, която доминираше във всеки един аспект и отново взе комфортна преднина от два брейка в актива си. Оттам насетне Сабаленка отстъпи от педала на газта, което позволи на носителката на трофея в Линц да се разпише в резултата, но не и да заплаши сервиса на беларуската, при което световната номер две необезпокоявано узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След само 59 минути: Сабаленка разгроми шампионката от Линц за място на финала в Щутгарт! Мартин Петков
Теми:  
wta | анастасия потапова | Арина Сабаленка | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook