След само час игра: Лазаров стартира с разгромна победа на Чаланджъра в Оейраш!

от в 19:53 на 03.04.2022
Мирела Николова

Александър Лазаров не се радваше на успешен старт на сезона, тъй като записа редица ранни поражения, но днес той откри с категорична победа участието си в квалификациите на Чаланджъра в Оейраш. Българинът е поставен под номер 5 в схемата на пресявките и се нуждаеше само от 60 минути, за да наложи волята си над световния №536 Адам Палашек с 6:3 6:1, като по този начин се класира за втория и финален етап на квалификациите, където в спор за място в основната схема ще се изправи срещу Ян Хоински. 

Двубоят започна с рутинно спечелени геймове от сервиращите, но впоследствие нашето момче повиши интензитета в разиграванията и успя да нанесе първия пробив за 4:2. Въпреки че допусна моментален рибрейк, Лазаров побърза да си възвърне лидерството и възползвайки се от непрестанните грешки от противниковата половина, реализира трети пореден пробив, който бе и решаващ за изхода на сета.

Втората част протече изцяло в полза на Алекс, който продължи да доминира на корта и спечели подаването на съперника още на старта. Световният №411 запази високото си ниво на игра, докато неточностите от ракетата на Палашек валяха една след друга и доведоха до нови два брейка в актива на родния ни представител, който след точно час прати сблъсъка в историята.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След само час игра: Лазаров стартира с разгромна победа на Чаланджъра в Оейраш! Мирела Николова
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Обзори | оейраш | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook