След скандала: БФТ с официална позиция

от в 14:37 на 09.01.2020
Димитър Беловски

Скандалът, който се разигра тази сутрин принуди БФТ да излезе с официална позиция. Федерацията бе обвинена, че не е искала да прати тенисистите ни на турнира ATP Cup и не им е осигурила треньор. Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков коментира, че това са „fake news“.

Малко по – късно и БФТ излезе с официална позиция за случилото се, а текстът им публикуваме без редакторска намеса:

Във връзка с разпространяваща се грозна фалшива новина във фейсбук за участието на българския отбор на ATP Cup Българската федерация по тенис изказва крайното си възмущение, че авторите на този fake news уронват престижа на българския тенис. Крайно разочароващо е и лековерното споделяне на фалшивата новина, при положение, че всички факти са напълно достъпни и лесни за проверяване, което веднага изобличава откровените лъжи.
Предлагаме на вашето внимание регламента на ATP за провеждането на ATP Cup:
ATP Cup е нов формат, който се провежда за първи път през 2020 г., и е състезанието на ATP с най-голям бюджет - 15 милиона щатски долара, от които 6 милиона са гарантирани суми за участие и 9 милиона премии при победа. Във формата вземат участие 24 отбора от 24 страни, които са разделени в шест групи по четири отбора. До финалните осем достигат победителите в групите и двата отбора на второ място с най-добри показатели.
Страна може да се класира за участие в ATP Cup, ако има минимум трима играчи с точки в ранглистата на ATP, като поне двама от тях трябва да имат ATP точки в ранглистата по единично. Ако страна има повече от петима играчи с АТР точки, тогава поне трима от тях трябва да имат АТР точки от ранглистата по единично.
Всеки отбор има капитан, който трябва да се избере от играч №1 в отбора в консултация с останалите членове на отбора. Ако играчът №1 е капитан, тогава друг не се избира. Играчите от всеки отбор получават част от наградния фонд и според изиграните мачове от тях печелят точки респективно за ранглистата на АТР по единично и на двойки съгласно регламента на ATP Cup.
ATP провежда събитието в партньорство с Австралийската тенис федерация (Тенис Австралия), която реално има лиценза за ATP Cup, и поема хотела, храната и транспорта по време на състезанието. Играчите се записват в системата на ATP директно и като на всеки турнир на ATP си поемат транспортните разходи до мястото на провеждане.
Регламент: https://www.atptour.com/en/news/atp-cup-faqs
Българска федерация по тенис


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След скандала: БФТ с официална позиция Димитър Беловски
Теми:  
atp cup | бфт | скандали

Коментари





Следвайте ни в Facebook