След тежко прекаран коронавирус: Световната номер 2 се ваксинира

от в 18:25 на 10.11.2021
Диана Андреева

Арина Сабаленка бе принудена да пропусне тазгодишното издание на Индиън Уелс след положителен тест за коронавирус. Представителката на Беларус щеше да бъде поставена под номер едно в надпреварата, тъй като Ашли Барти също се отказа от турнира, но вирусът осуети плановете й.

В момента вече Сабаленка се чувства напълно възстановена и готова за нови подвизи в кариерата си, а през тази седмица й предстои да се включи в WTA финалите, съпоставящи най-добрите осем тенисистки за годината в Тура. Преди началото на събитието в Гуадалахара тя взе участие в пресконференция, където сподели повече около неприятното й изживяване:

Преболедува COVID-19. Как премина периодът ти на карантина и какви симптоми имаше?

- В продължение на четири дни бях наистина болна. Не можех дори да помръдна. Щом този период отмина, вече се чувствах отлично и единственият ми проблем беше, че бях принудена да седя в карантина. Не мога да кажа, че съм имала сериозни проблеми по време на боледуването си - нямах вкус и мирис, но никакви сериозни затруднения. И все пак бе неприятен период. В продължение на 10 дни бях изцяло ограничена и нямах право да напускам стаята си. Нямах възможност да тренирам, затова единственото ми раздвижване за деня бе докато правех физически упражнения на пода.

Вече чувстваш ли се здрава физически? Защитена ли си от вируса?

- Чувствам се защитена в момента, да. Преболедувах коронавирус, а по-късно, докато бях в Маями, си поставих ваксината Джонсън и Джонсън. Не бих прекарала нито ден повече в карантина, ако имам избор, защото със сигурност не е приятно преживяване. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След тежко прекаран коронавирус: Световната номер 2 се ваксинира Диана Андреева
Теми:  
wta | wta финали | Арина Сабаленка | индиън уелс | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook