След титлата: Донски записа първа победа на ниво Чаланджър в кариерата си!

от в 18:54 на 30.03.2022
Калоян Соколов

Александър Донски се намира в отлична форма от началото на новия сезон и през миналата седмица спечели своята втора професионална титла на сингъл. Това се случи на надпреварата от сериите "Фючърс" в тунизийския град Монастир, където Алекс е редовен участник и бързите твърди кортове пасват идеално на агресивния му стил на игра. Българинът сервираше невероятно в хода на цялата надпреварата, като дори отстрани водача в схемата Азис Дугаз и заслужено от идния понеделник ще дебютира в първите 530 на света.

Българинът обаче реши да не се отдава на празненства и взе интересното решение да пътува за участие на Чаланджър турнира в Сен Брие. Донски имаше право да се включи единствено в основната схема на двойки, но все пак не се поколеба да прекоси разстоянието до Франция, за да си партнира с хърватина Звонимир Бабич. 

Двамата състезатели се познават отлично и в началото на годината показаха чудесен синхрон, класирайки се за финала в поредното от състезанията в Монастир. Сега пък те показаха, че могат да пренесат тези чудесни резултати и на по-високото ниво, надделявайки над местните представители Куентен Фойо и Максим Жанвие с 6:4 7:5 и продължиха към четвъртфиналите, в които ще се изправят срещу вторите поставени Сандер Арендс и Давид Пел.

Това беше първа победа в кариерата на ниво Чаланджър за нашия сънародник, а тя дойде до голяма степен с помощта на неговите изяви, тъй като именно Донски се нагърбваше да посреща в решителните точки и неговите ретури имаха ключово значение за реализирания пробиви в края на всяка една от двете части.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След титлата: Донски записа първа победа на ниво Чаланджър в кариерата си! Калоян Соколов
Теми:  
александър донски | бгтенис | Двойки | Обзори | сен брие | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook