След титлата в Ротердам: Медведев проведе поредната си наказателна акция на старта в Доха

от в 00:53 на 23.02.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев през миналата седмица се завърна обратно на победния път, след като загърби слабите си резултати в последните месеци и ранното си отпадане на Аустрелиън Оупън, за да триумфира с титлата на турнира в Ротердам. По този начин руснакът се завърна обратно в световния топ 10, но по всичко личи, че бившата първа ракета на планетата няма намерение да спира дотук и през днешния ден откри успешно кампанията си на АТР 250 надпреварата в Доха, като надигра квалификанта Лиъм Броуди за час и 30 минути на корта - 6:4 6:3. С победата си третият поставен в схемата подпечата класирането си за четвъртфиналите, където ще срещне Кристофър О'Конъл, който по-рано днес отстрани защитаващия шампион Роберто Баутиста Агут.

Още на старта на двубоя станахме свидетели на крайно неочакван развой на събитията, след като световният номер 147 се възползва от мудните действия на съперника си и реализира пробив, ала въпреки това Медведев далеч не се трогна от случилото се и отговори подобаващо с рибрейк. Постепенно с течение на мача московчанинът съумя да установи траен контрол в размените от основната линия и не след дълго отмъкна противниковия начален удар, осигурявайки си възможност да сервира за спечелването на частта.

Тогава обаче левичарят за пореден път се възползва от неубедителността в представянето на фаворита, като навакса изгубеното, но бившият шампион US Open имаше последен думата и се реабилитира с пробив в заключителния 10-и гейм, донесъл откриващия сет в сметката му.

Оттам насетне световният номер 8 започна да упражнява все по-сериозен натиск върху Броуди, чиято съпротива се пречупи след прекомерен брой грешки от рутинна позиция и подаването му беше причислено в актива на третия поставен. Оттам насетне Медведев нямаше никакви затруднения в моментите си на сервис, което му позволи крайно необезпокоявано да се поздрави с шестата си поредна победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След титлата в Ротердам: Медведев проведе поредната си наказателна акция на старта в Доха Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | доха | лиам броуди

Коментари





Следвайте ни в Facebook