След травмата на Sofia Open: Синер записа нов убедителен успех и оформи мач с Медведев!

от в 19:59 на 27.10.2022
Мирела Николова

Яник Синер бе в серия от 11 поредни победи на Sofia Open и въпреки че и през тази година изглеждаше като основен фаворит за трофея, контузия в глезена по време на полуфиналния му мач срещу Холгер Руне го принуди да се откаже от турнира, като впоследствие отказа участие в надпреварите в Нур Султан и Флоренция, за да си даде необходимото време за възстановяване. Италианецът се завърна на корта през настоящата седмица с участие в състезанието от категория АТР 500 във Виена, където до този момент не показва никакви слабости и днес постигна втори пореден категоричен успех над Франсиско Серундоло със 7:5 6:3, който го класира на четвъртфиналите. Там ни очаква изключително интригуващ сблъсък, тъй като негов съперник в битката за място на полуфиналите ще бъде топ поставеният Даниил Медведев.

Световният №12 наложи високо темпо на игра още от началните минути на срещата и постигна пробив в дебютното противниково подаване. Последва обаче моментен спад в нивото му, довел до светкавичен рибрейк от страна на аржентинеца, който оттам насетне успяваше да руши ритъма на противника си и да предизвиква грешки от ракетата му. Паритетът остана непокътнат до 5:5, но в дванадесетия гейм Синер бе безпогрешен при посрещане и благодарение на агресивните си ретури съумя да постави под сериозно напрежение опонента и да осъществи пробив на нула, с който да узакони успеха си в дебютния сет.

Началото на втората част наподобяваше това от предходната, тъй като отново шестият поставен си осигури ранен аванс от 3:0, който обаче скоро бе наваксан от Серундоло. Въпреки това Синер продължи с настъпателната си игра и в следващите минути успя напълно да изчисти играта си от грешки, които отстъпиха място на печелившите удари. Така фаворитът бързо възвърна пробива си преднина за 4:2 и до края на двубоя не изпусна инициативата, за да доведе мача до щастлив за себе си завършек.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След травмата на Sofia Open: Синер записа нов убедителен успех и оформи мач с Медведев! Мирела Николова
Теми:  
atp | виена | даниил медведев | Обзори | франсиско серундоло | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook