След успеха на Англия на световното: На Уимбълдън разрешиха телефоните

от в 01:41 на 11.07.2018
Мария Петрова

Финалът на Уимбълдън в неделя няма да бъде преместен дори ако Англия достигне до финала на Световното първенство по футбол в Русия. Днес англичаните излизат в решителен сблъсък с Хърватия.

Както е известно финалът на Уимбълдън е насрочен в неделя от 16,00 часа българско време, а два часа по-късно започва и заключителният мач от Мондиала. Така вероятността двете големи събития да се засекат, е значителна и може да има отлив на привърженици.

В тази връзка организаторите на Уимбълдън премахнаха забраната за зрителите по трибуните да използват телефоните си, за да могат да се информират за случващото се на другото събитие. И в тази ситуация обаче ще важат строги правила, за които ще съблюдават стюардите по трибуните.

"Нашата политика е, че ако хората не пречат на останалите да се наслаждават на тениса, използват телефона си без звук и на слушалки, то тогава няма проблеми.

"От много години има хора, които използват мобилни телефони и таблети. Искаме всички да могат да се насладят на модерната ера и на факта, че нещо друго толкова специално се случва," заяви Ричард Люис от организаторите.

В тази връзка Роджър Федерер си направи любопитна шега по този въпрос. "Аз съм по-притеснен за финала на Световното първенство по футбол. Там ще се чува на всяка точка - 0:15, 15:30. Футболистите ще се чудят какво се случва на Уимбълдън. Може би трябва да питате и в Русия как се чувстват, че Уимбълдън ще бъде по същото време."

От своя страна Ричард Люис разкри, че няма да бъде пуснат футболният двубой и на видео-стените край Уимбълдън дори когато тенис битката приключи. Организаторите не искат да повтарят грешката си от европейското първeнство по футбол през 1996 година. "Това не беше успешен експеримент и това повлия на удоволствието от тениса на феновете."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха на Англия на световното: На Уимбълдън разрешиха телефоните Мария Петрова
Теми:  
световно първенство по футбол | тенис | уимбълдън | футбол

Коментари





Следвайте ни в Facebook