След успеха над шампионката от АО: Крейчикова върза геврек на световната №3 и е финалистка в Дубай

от в 21:52 на 24.02.2023
Мирела Николова

Барбора Крейчикова завоюва своята първа и единствена до този момент титла от Големия шлем на сингъл на Откритото първенство на Франция през 2021-ва година, но оттогава кариерата ѝ поединично претърпя значителен спад и все по-рядко чувахме името на чехкинята в сингъл надпреварите. През настоящата седмица обаче тя напомни за най-добрите си времена на корта и днес си осигури място във финалния сблъсък на WTA 1000 турнира в Дубай.

След като в предходните етапи, Крейчикова надделя последователно над Петра Квитова и Арина Сабаленка, във фазата на полуфиналите тя наложи волята си над още една от фаворитките за трофея в лицето на световната №3 Джесика Пегула, затваряйки срещата за крайното 6:1 5:7 6:0. В битката за титлата 30-ата в света ще се изправи срещу топ поставената Ига Швьонтек, която се намира в серия от 8 поредни победи.

В дебютния сет бившата №3 разчиташе на прецизността в насочването на ударите си и в комбинация с вариативността в своята игра съумя да наложи доминация на корта. От своя страна, американската представителка допускаше множество непредизвикани грешки в опита си да бъде по-агресивна и инкасира два пробива, с които предаде откриващия сет.

Във втората част по-високоранкираната тенисистка сведе неточностите си до минимум и все по-често я виждахме да заема офанзивна позиция и да диктува разиграванията със своя форхенд. Тази драстична промяна в представянето на Пегула я изведе до пробив в осмия гейм и 5:3. Макар американката да пропусна два сетбола, позволявайки да се стигне до нов паритет в резултата, то в 12-ия гейм тя отново се възползва от колебанията в сервиса на съперничката и осъществи нов брейк на нула, с който подпечата изравняването на общия резултат.

Третият сет обаче пое в напълно различна посока, тъй като Крейчикова отново заигра на нивото, което демонстрираше в началото на двубоя, и установи пълна доминация на корта, докато интензитетът в ударите на американката спадна драстично. Това позволи на носителката на титла от Шлема да реализира три пробива и без да отпусне нито гейм на опонентката си в решителната част, сложи точка на спора след точно 2 часа игра.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха над шампионката от АО: Крейчикова върза геврек на световната №3 и е финалистка в Дубай Мирела Николова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook