След успеха над световния №8: Контузия спря Дрейпър по пътя към нова изненада в Ню Йорк

от в 00:00 на 03.09.2022
Мирела Николова

20-годишният Джак Дрейпър стартира настоящия сезон под номер 265 в световната ранглиста, но прогресът му в класацията не спира и понастоящем той заема върховото за себе си 53-то място. Във втория си двубой на тазгодишния US Open младокът постигна най-престижната победа досега в кариерата си, след като надделя над световния №8 Феликс Оже-Алиасим в последователни сетове и така си гарантира дебют в третия етап на турнир от Големия шлем.

Там британецът се изправи срещу друг поставен тенисист в лицето на световния №31 Карен Хачанов и се намираше близо до това да поднесе още една изненада, ала за съжаление, водейки с пробив и 5:3 в третия сет, разтегна сухожилие в областта на бедрото и няколко гейма по-късно взе решение да се откаже след резултат 3:6 6:4 5:6. По този начин руснакът продължава към осминафиналната фаза на надпреварата, където му предстои сблъсък с победителя от мача между Пабло Кареньо Буста и Алекс Де Минор.

През по-голямото време от дебютния сет преимуществото бе на страната на Хачанов, който при всеки един удобен момент ускоряваше топката и реализираше уинъри от всяка точка на корта. Същевременно той се възползваше от слабия старт на противника и след серия от пропуски на Дрейпър руснакът реализира пробив още в първия възможен момент, а оттам насетне не се поколеба нито за миг на собствен сервис и без затруднения затвори частта в своя полза.

Във втория сет ролите се размениха и вече 27-ият поставен бе този, от чиято ракета неточностите изобилстваха. От своя страна, младокът започна все по-често да поема контрола в разиграванията, което се оказа ключово за него в десетия гейм, когато съумя да осъществи пробив, с който подпечата изравняването на резултата.

Дрейпър пренесе силната си игра и в третата част, където продължи да бъде агресивен при посрещане и на два пъти съумя да спечели противниковото подаване. Въпреки това обаче той не бе постоянен в изявите си на начален удар и често биваше изправен пред брейкболи, ала именно във важните моменти успяваше да извади наяве вариативната си игра и да опази преднината си, повеждайки с 5:2.

Гейм по-късно обаче при едно от приплъзванията си британецът разтегна сухожилие, което се отрази на придвижването му по корта оттук насетне, както и на изпълнението му на начален удар. Той инкасира пробив в деветия гейм, а при 5:5 допусна три двойни грешки, с които предаде второ поредно подаване и не след дълго прекрати двубоя преждевременно. 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха над световния №8: Контузия спря Дрейпър по пътя към нова изненада в Ню Йорк Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | джак дрейпър | карен хачанов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook