След успеха с националния отбор: Лазаров с уверен старт на турнир в Хърватия

от в 14:07 на 09.03.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров беше с основна роля за успеха на България в Купа "Дейвис" над Парагвай, след като записа по една победа на сингъл и двойки, за да може нашата страна да се класира за плейофите на Световна група I. Българинът реши веднага след това да замине за Хърватия, където да се включи на турнира от категория M25 в град Порец. Жребият наглед беше благосклонен към родния ни представител, защото го противопостави на неранкирания датски представител Николай Катич, който не се оказа особено трудно препятствие за Алекс и фаворитът се наложи с убедителното 6:0 7:5.

Срещата стартира напълно безметежно за родния ни представител, чиято класа беше видимо по-високо от тази на неговия съперник, като сетът скоропостижно отиде в актива на Лазаров без загубен гейм. Втората част се разви по съвсем различен начин, тъй като Катич значително повиши нивото си на игра, което му позволи да се откъсне с ранен пробив аванс, но нашият сънародник бързо възстанови паритета и дори получи възможност да сервира за място в следващия етап на надпреварата.

Тогава седмият поставен допусна изненадващ рибрейк, само че веднага съумя да си върне надмощието в двубоя и заслужено намери място във втория кръг, където го очаква сблъсък с един измежду италианеца Стефано Баталино (номер 881) и швейцареца Лоури Мартинес (номер 1028).

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха с националния отбор: Лазаров с уверен старт на турнир в Хърватия Калоян Соколов
Теми:  
ITF | александър лазаров | бгтенис | Обзори | порец

Коментари





Следвайте ни в Facebook