След успеха за Купа "Дейвис": Кузманов се завръща с мач срещу бивш ATP финалист (жребий)

от в 15:53 на 11.02.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов беше в основата на триумфа на България срещу Нова Зеландия за Купа "Дейвис", след като записа победи над Киранпал Пану и Аджийт Рай, носейки две точки с решително значение за нашия отбор, който заслужено ще дебютира в Световна група I на състезанието. Мико пък явно няма намерение да си взема почивка от кортовете и почти веднага замина за Индия, където другата седмица ще вземе участие на Чаланджъра в Шенай.

Кузманов ще бъде поставен под номер осем в основната схема, а жребият определи негов първи съперник да е местният представител Рамкумар Раманатан. Индиецът се намира под номер 412 в световната класация, но през 2018-та година достига до 111-тото място, тъй като игра финал в ATP 250 турнира в Нюпорт, а освен това може да се похвали с победа над самия Доминик Тийм и то докато Доминатора е бил част от топ 10 на подреждането.

Евентуална победа пък би изправила пловдивчанина в мач срещу един измежду Джей Кларк и Прайнеш Гунесваран, които разделят 5 Чаланджър титли помежду си, но родният ни представител вече е побеждавал и двамата в миналото.

В същата четвъртфина попадна и Раян Пенистън, който беше истинска сензация през миналото лято, записвайки победи над Каспър Рууд и Холгер Руне, а в горната половина е още и младата звезда на чешкия тенис Далибор Свърчина, чиято отлична форма съвсем наскоро го изведе до втория кръг на основната схема в Мелбърн.

Ето и пълната схема за Чаланджъра в Шенай:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха за Купа "Дейвис": Кузманов се завръща с мач срещу бивш ATP финалист (жребий) Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | жребий | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook