След вчерашното прехвърчане на искри: Медведев и Циципас с наложени глоби

от в 14:26 на 29.01.2022
Диана Андреева

Даниил Медведев не успя да контролира емоциите си в полуфиналния двубой със Стефанос Циципас през вчерашния ден и показа една не толкова приятна за зрителите страна от своя характер. Руснакът навлезе в конфликт със съдията Хауме Кампистол, защото според Медведев той толерира действията на бащата и треньор на Стефанос - Апостолос Циципас. По думите на световния №2 Циципас-старши непрекъснато е давал наставления на своя син от трибуните без да бъде критикуван за това, което изкара извън релси Даниил и той неведнъж прекрачи границата на добрия тон в дискусиите с арбитъра.

По-късно Медведев съжали за острата си реакция, но това не бе достатъчно за Тенис Австралия. Организаторите на Australian Open наложиха не една, а цели две глоби на световния номер две. Едното наказание е на стойност от 8000 долара и е за непристойно държание, а второто - 4000 долара, за неспортсменско поведение. 

Макар и да налагат санкции на руснака, отговорните лица на турнира все пак признават, че бащата на Циципас е нарушил правилата на ATP и ще глобят също така и световния номер четири. Неговото парично наказание от вчерашния мач е на стойност от 5000 долара, но това не е единственият двубой в хода на Australian Open, в който Апостолос подсказва на своя син и поради тази причина Стефанос сумарно ще трябва да заплати 13 000 долара.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След вчерашното прехвърчане на искри: Медведев и Циципас с наложени глоби Диана Андреева
Теми:  
Tennis Australia | Аустрелиън Оупън 2022 | даниил медведев | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook