След здрава битка и два тайбрека: Циципас с победа №200 в ATP Тура!

от в 08:35 на 23.02.2022
Мартин Петков

Стефанос Циципас демонстрира добра форма от началото на сезона, въпреки че в края на миналата година се подложи на операция. Гъркът достигна полуфиналите на Аустрелиън Оупън, както и финала в Ротердам, ала все още допуска колебания, които изглеждат нетипични за световния номер 4.

Носителят на седем титли от ATP Тура излезе на корта в Акапулко, където е финалист от предишното издание, за първия си двубой, който го противопоставяше срещу Ласло Джере. Циципас допусна множество неточности в своите отигрвания, които дори на моменти го поставяха в догонваща позиция, но запазил нужната увереност, той се окопити, за да триумфира след 7:6(7) 7:6(4). В следващата фаза на световния номер 4 му предстои да срещне победителя от двубоя между Лоренцо Сонего и Джей Джей Уулф.

Началото на мача не предложи нищо интересно, като изглежда, че двамата оставиха интригуващите мигове за втората половина от сета. Първоначално Джере се поздрави с пробив, след като се възползва от грешките в играта на съперника си. Минути по-късно сръбският представител застана на начален удар, за да спечели частта и разполагаше със сетбол, но гъркът не се предаде, отрази го и възстанови паритета. Сетът влезе в тайбрек, където лидерската позиция постоянно се сменяше, ала опитът и по-голямата рутина в подобни ситуации помогнаха на Циципас да отмъкне откриващата част.

Породен от добрата си игра в края на първия сет световният гъркът съумя да поддържа високото си ниво, което му донесе ранен пробив аванс в началото на втория. Постепенно интензитетът в разиграванията спадна, като изглеждаше, че няма какво повече да се случи до края на срещата. Джере обаче беше на друго мнение и неочаквано в десетия гейм, когато именитият му противник сервираше за победата, рязко вдигна оборотите и реализира брейк, с който запази интригата, за да станем свидетели на нов тайбрек. Дългият гейм премина под абсолютния контрол на Циципас, който не допусна неточности и се поздрави с успеха в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След здрава битка и два тайбрека: Циципас с победа №200 в ATP Тура! Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | ласло джере | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook