След здрава битка: Медведев детронира шампиона и ще спори за титлата в Хертогенбош!

от в 20:03 на 11.06.2022
Мартин Петков

Даниил Медведев пропусна почти целия сезон на недолюбвания от него клей, след като се подложи на операция, но се завърна за началото на Ролан Гарос и дори достигна осминафиналите. Руснакът, който от понеделник отново ще бъде първа ракета на света, започна силно изявите си на трева в хода на тази седмица, като с чисти победи намери намери място във фазата на полуфиналите в Хертогенбош. В последното препятствие по пътя към мача за титлата за световния номер 2 се превърна действащият шампион от турнира Адриан Манарино.

Сблъсъкът се превърна в същинска битка на корта, като бе равностоен по всеки един показател, но огромното количество грешки пречупи французина, докато Медведев демонстрира далеч по-голям опит във важните моменти и детронира шампиона след 7:5 7:5, за 1 час и 55 минути на корта. В опит да завоюва втора титла на трева в кариерата си, бъдещата първа ракета на света предстои да срещне изненадата на турнира в лицето на участващия с ,,уайлдкард" Тим ван Райтховен.

Двубоят стартира наглед лесно за шампиона, който изглеждаше, че ще спечели дебютното си подаване, ала чрез серия от грешки позволи на руснака да достигне брейкбол и той го осъществи с мощен бекхенд в близост до мрежата. Французинът не се трогна от случилото се и продължи да атакува, което даде искания резултат и рибрейкът беше факт. Топ поставеният в идния гейм отново си осигури брейкбол, но го пропиля, ала не измина много време до следващия му такъв, при който Манарино се пречупи и с двойна грешка предаде подаването си. Световният номер 70 нямаше никакво намерение да се предава, като запази нужното спокойствие в играта си и дочака своя шанс в осмия гейм, когато след поредната си добра акция в офанзивен план възстанови паритета за 4:4. Медведев на моменти изразяваше известна доза несигурност, като не беше в лидерската позиция на корта, но сериозен спад в представянето на французина, който допусна четири последователни непредизвикани грешки, донесе ключов пробив на световния номер 2 и той благодарение на безупречен начален удар записа откриващия сет на сметката си.

Втората част изглеждаше лишена от интригуващи мигове на старта, преди не след дълго в петия гейм да настъпи отново спад при шампиона, който моментално се пропука и с поредната си неточност в мача позволи на бъдещата първата ракета на света да реализира пробив, доближавайки се максимално до победата със сет аванс и 4:2. Руснакът диктуваше случващото се и застана на сервис за спечелване на мача, обаче допусна прекомерен брой грешки, поради което закономерно бе наказан и световният номер 70 възстанови паритета в последния възможен момент. Равенството не се задържа дълго, след като Манарино изпитваше дискомфорт на начален удар, който бе породен от слънцето в очите му, и станахме свидетели на пореден пробив в полза на шампиона от US Open. Медведев се представи далеч по-добре от предишния си опит да стигне до крайния успех и с поредица от отлични сервиси затвори срещата в своя полза, като през утрешния ден ще спори за титлата в Хертогенбош.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След здрава битка: Медведев детронира шампиона и ще спори за титлата в Хертогенбош! Мартин Петков
Теми:  
atp | адриан манарино | даниил медведев | хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook