След здрава битка: Плишкова обърна олимпийската шампионка и е 1/8-финалистка в Ню Йорк

от в 03:15 на 04.09.2022
Мирела Николова

 

В двубой от третия кръг на Откритото първенство на САЩ една срещу друга се изправиха бившата финалистка в турнира Каролина Плишкова и олимпийската шампионка от Токио Белинда Бенчич. След близо 2 часа и половина оспорвана битка и редица вълнуващи разигравания чешката представителка успя да наложи волята си за крайното 5:7 6:4 6:3, гарантиращо ѝ място в осминафиналната фаза на надпреварата, където ѝ предстои да премери сили с Виктория Азаренка.

От началото на срещата двете състезателки налага високо темпо на игра, пласирайки ударите си в ъглите на корта в търсене на възможност да завършат с печеливш удар. Въпреки че стартираха с четири поредни пробива, впоследствие двете стабилизираха представянето си от сервис линията и паритетът остана непокътнат до 5:5, ала именно тогава последваха колебания за чехкинята, която на няколко пъти не намери очертанията на корта и инкасира пробив, с който предаде сета.

Сривът в играта на бившата №1 продължи и във втората част, където още на старта тя допусна нова порция грешки и набързо изостана с 0:2. Съвсем скоро обаче тя се мобилизира и успя да обърне резултата до 3:2, а с течение на времето все повече изчисти играта си от неточности и в десетия гейм съумя да нанесе решителен удар върху съперничката, реализирайки брейк, с който вкара двубоя в трети решителен сет.

В него олимпийската шампионка бе значително по-инициативната от двете, но това не ѝ донесе особен успех, тъй като успоредно с уинърите нарастваше и броят на непредизвиканите грешки, които бяха причината Плишкова да осъществи пети пореден пробив в осмия гейм, минути след което сложи окончателно точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След здрава битка: Плишкова обърна олимпийската шампионка и е 1/8-финалистка в Ню Йорк Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | белинда бенчич | каролина плишкова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook