Следващото препятствие пред Григор в Мелбърн: Непознат съперник с 2 титли от АТР

от в 04:49 на 17.01.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров имаше изключително тежък тест на старта на тазгодишното Открито първенство на Австралия в лицето на винаги непредсказуемия Аслан Карацев. Нашето момче обаче показа характер и успя да пречупи бившия №14, с което взе реванш за поражението си от същия съперник на четвъртфиналите в Мелбърн през 2021-ва. Така българинът си резервира билет за втория етап на надпреварата, където го очаква сблъсък с Ласло Джере, с когото досега не са се изправяли един срещу друг в официален мач.

За да стигне до двубой с първата ни ракета, сърбинът трябваше да преодолее съпротивата на тръгналия от квалификациите Зизу Бергс, който във финалния кръг на пресявките отстрани Адриан Андреев. Днес белгиецът отново показа своите качества на корта, но в крайна сметка победата бе за четвъртата ракета на Сърбия, който надделя след 2 часа и 40 минути игра за крайното 6:4 1:6 6:4 6:1. В хода на сблъсъка той поддържаше отлично ниво на начален удар, което в комбинация с по-стабилните му изяви в решителните мигове от мача го изведе до крайния успех.

В момента Джере се намира на 68-ата позиция в световната ранглиста, като върховото му класиране е №27, постигнато в средата на 2019-а година. Именно от този период датират и най-големите постижения на сърбина, който може да се похвали с две АТР титли, всяка от които спечелена на червена настилка - в Рио де Жанейро (2019) и в Сардиния (2020).

Представителят на Сърбия откри сезона си с участие на АТР 250 надпреварата в Пуна, където допусна поражение още във втория си двубой срещу Максимилиан Мартерер, след което се включи в турнира от същата категория в Аделаида, като там достигна до четвъртфиналната фаза, отстъпвайки на Констант Лестиен.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващото препятствие пред Григор в Мелбърн: Непознат съперник с 2 титли от АТР Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | григор димитров | ласло джере | Обзори | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook