Случилото се на Уимбълдън не е забравено: Циципас и Кирьос се захапаха за пореден път

от в 11:36 на 05.02.2023
Калоян Соколов

Тенисът е един от най-джентълменските спортове и рядко можем да видим директни конфронтации между играчите, но Ник Кирьос и Стефанос Циципас превърнаха миналогодишния си сблъсък на Уимбълдън в същински боксов сблъсък. Искрата беше запалена още на корта, където австралиецът влезе изцяло в главата на съперника си и правеше всичко възможно да го разсее с поведението си, а нервите на гърка се пропукаха и заслужено победата отиде в сметката на по-нискоранкирания тенисист.

Впоследствие обидите между двамата заваляха на последвалите им прескоференции, след като Циципас обяви как канберецът е хулиган, чиято зла страна би могла да нарани и най-близките му хора, докато Кирьос описа съперника си като мекушав и разкри, че никой в ATP Тура не го харесва.

Oттогава вече мина над половин година и самият Стефанос разкри, че е склонен да даде втори шанс на световния номер 20, но прехвърли цялата вина върху него за разрива им в отношенията:

"Не съм направил нищо нередно. Вината е изцяло негова. Просто се опитвах да се състезавам, докато той беше заел ролята на клоун и правеше всичко възможно да създава проблеми на корта, а не да играе тенис. Той се събужда всеки ден като напълно различен човек" - споделя финалистът от Аустрелиън Оупън.

Изглежда обаче двамата няма да бъдат особено близки в скоро време, защото Кирьос видимо не е останал доволен от думите на гърка и му отвърна по следния начин:

"Това беше мач, в който той удари човек от публиката, изстреля топка извън пределите на корта и получи още един урок пред пореден пълен стадион" - отвърна раздразненият шампион от Вашингтон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Случилото се на Уимбълдън не е забравено: Циципас и Кирьос се захапаха за пореден път Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос | стефанос циципас | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook