Смач с дръжката на ракетата във финален двубой: За Бублик няма забранени неща на корта

от в 19:36 на 25.09.2022
Калоян Соколов

Александър Бублик никога не се е вписвал в стандартните рамки за професионален тенисист и често е предизвиквал противоречиви реакции с отношението си към играта. Казахстанецът неведнъж е споделял как не дава всичко от себе си в определени двубои и това е абсолютно очеизвадно, тъй като световният номер 44 понякога прави удари, които трудно биха му помогнали да затрудни дори аматьор. Това обаче е и една от причините Бублик да бъде сред любимците на феновете, защото е крайно непредсказуем и шоуто с него на корта е гарантирано.

Днес шампионът от Монпелие още веднъж демонстрира особеностите на своя характер и именно това му коства загубата на финала в Мец. Седмият поставен се изправи срещу Лоренцо Сонего, който досега правеше катастрофален сезон, но днес показа отличен тенис и се поздрави с третия трофей в своята кариера на ниво ATP. Казахстанецът пък тотално загуби контрол над емоциите си, след като загуби тайбрек на първия сет и оттам насетне станахме свидетели на своеобразна клоунада от негова страна.

Бублик непрестанно се смееше на грешките си и изобщо не се опитваше да гони повечето от топките в собственото си поле. Кулминацията на всичко това дойде в петия гейм на втората част, когато нестандартният играч реши да отиграе смач с дръжката на своята ракета и веднага беше наказан от италианеца, за когото не представляваше трудност да доведе срещата до успешна за себе си развръзка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Смач с дръжката на ракетата във финален двубой: За Бублик няма забранени неща на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | видео | лоренцо сонего | любопитно | мец

Коментари





Следвайте ни в Facebook