Смелостта на Медведев не познава граници: Безумният начин за спасяване на мачбол

от в 10:32 на 19.11.2021
Мирела Николова

Вчерашният двубой от вечерната сесия на Финалния Мастърс в Торино не беше от значение за по-нататъшното участие на главните действащи лица - световния №2 Даниил Медведев и влезлия като резерва в надпреварата Яник Синер, но въпреки това ни предложи невероятна драма. Младият италианец загуби дебютната част, без да запише нито гейм на сметката си, но впоследствие стабилизира значително играта си и вкара сблъсъка в трета решителна част, завършила с тайбрек, който сам по себе си представляваше истинско зрелище. И двамата състезатели достигнаха до възможности за спечелване на срещата, но в крайна сметка руснакът успя да пречупи съперника си и да помрачи настроението на италианската публика. 

Първият мачбол за Синер бе на начален удар на Медведев, който за пореден път се доказа като един от най-хладнокръвните играчи. Руснакът пропусна първия си сервис, а впоследствие, намирайки се на крачка от загубата, изуми всички, след като пласира началния си удар със скорост от 201 км/ч. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tennis TV (@tennistv)

"Ако трябва да бъда откровен, надали щях да го направя, ако двубоят бе от значение за това дали ще продължа напред в турнира, или не", призна вторият в света. "Въпреки това мисля, че беше забавно да го направя. Особено когато срещу теб стои толкова добър тенисист на втори ретур като Синер, който наподобява Новак Джокович в това отношение, защото, ако просто вкараш топката в игра, то има голям шанс да загубиш точката, но ако пласираш силен сервис, то шансовете ти за успех се повишават", обясни още тазгодишният шампион от US Open.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Смелостта на Медведев не познава граници: Безумният начин за спасяване на мачбол Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook