Смяна на поколенията: 20-годишен талант отстрани Симон на старта в Маями

от в 20:20 на 23.03.2022
Диана Андреева

През миналия сезон Джак Дрейпър засвидетелства възможностите си на Мастърс турнира в Маями, където единствено високите температури и неблагоприятните за игра условия го лишиха от възможността да разгърне напълно потенциала си. Днес обаче Дрейпър се поздрави със своята първа победа на ниво АТР 1000, а тя дойде при безапелационното 7:5 6:1 над бившия световен номер 6 - Жил Симон. 

2022-ра до момента се развива отлично за 20-годишния Дрейпър, който спечели две последователни Чалънджър събития. Преди да се отправи към Маями, Джак се намираше в серия от 10 поредни победи, а днес тя се удължи до 11, като така британецът си гарантира място във втория кръг на турнира в Маями и двубой със световния номер 12 Камерън Нори. 

За Жил Симон днешното поражение е поредното разочарование през годината. Определено славните дни в спорта за бившия представител на топ 10 са в миналото, като за първи път от 15 сезона насам през 2021-а той напусна челната 100-ица на АТР ранглистата. Неприятностите в професионален план за Симон продължават да се задълбочават и едва ли някога отново ще го видим на висотите, извели го до всички успехи в кариерата му


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Смяна на поколенията: 20-годишен талант отстрани Симон на старта в Маями Диана Андреева
Теми:  
atp | джак дрейпър | жил симон | мастърс маями | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook