Sofia Open: Най-високоранкираният играч в турнира се отказа от участие

от в 15:40 на 15.09.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният Sofia Open обещава да бъде повече от интересен, имайки предвид изобилието от топ играчи, които потвърдиха участие в нашата столица. Публиката в столичната зала "Арена Армеец" ще може отново да изпита емоциите от играта на първата ни ракета Григор Димитров, а в България още ще пристигнат звезди от ранга на Яник Синер, Лоренцо Музети, Гаел Монфис, Хуберт Хуркач, както и трикратния "мейджър" шампион - Стан Вавринка.

Интересното обаче беше, че всъщност най-високранкираният състезател трябваше да заема ролята на квалификант. Става въпрос за световния номер девет Андрей Рубльов, който явно е подал късно заявката си за участие в надпреварата и така щеше да му се наложи да премине през пресявките, ако иска да стигне до място в същинското състезание. Изглежда обаче руснакът е останал доволен от постигнатия четвъртфинал на US Open и е решил да си спести тези допълнителни усилия, които го очакваха при евентуална поява в София. 

По този начин във водач на квалфикантите се превръща американската млада надежда Джей Джей Уулф, чиито силни изяви го изстреляха към третия кръг на отминалото Открито първенство на САЩ, а в списъка фигурират още четири имена от топ 100 на ранглистата, така че присъствието в залата е силно препоръчително още за началото на пресявките.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Sofia Open: Най-високоранкираният играч в турнира се отказа от участие Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | андрей рубльов | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook