София Оупън: Кузманов и Лазаров с благоприятен жребий; Вавринка - Фонини на старта

от в 15:03 на 24.09.2022
Мартин Петков

Намираме се на по-малко от 24 часа до началото на тазгодишния Sofia Open, който има заявка за един от най-силните до този момент и събира множество представители от елита на световния мъжки тенис като завръщащия се обратно на родна земя Григор Димитров, шампиона от последните две издания на състезанието Яник Синер, бронзовия медалист от Токио - Пабло Кареньо-Буста, както и 3-кратния Шлем победител Стан Вавринка. За основната схема освен именития швейцарец, с "уайлдкард" още бяха възнаградени втората ни ракета Димитър Кузманов и силно представящият се в последните месеци Александър Лазаров, като друго важна особеност за турнира в столицата ни е, че публиката също се завръща отново на трибуните в зала "Арена Армеец" след двугодишно отсъствие. Жребият, който беше изтеглен през днешния ден, ни предлага немалък брой интригуващи сблъсъци, сред които е гвоздеят на първи кръг в лицето на Стан Вавринка срещу Фабио Фонини, а сега нека разгледаме пълната схема за надпреварата.

Несъмнено акцентът пада върху българските представители, поради което Димитър Кузманов, който при миналогодишното си участие записа първи успех на турнира в София, а сега на старта му предстои да се изправи срещу напълно преодолим съперник, очаквайки квалификант. Още на осминафиналите за пловдивчанина следва по всяка вероятност да срещне седмия поставен Джак Дрейпър, като в тази четвърт още попада и друг роден талант в лицето на Александър Лазаров. Софиянецът от своя страна ще открие участието си срещу световния номер 63 Иржи Лехечка, като жребият събира победителя с четвъртия поставен Лоренцо Музети и при мечтан развой на събитията, то на четвъртфиналите можем да видим сблъсък между Димитър Кузманов и Александър Лазаров. На полуфиналите, предвид схемата, от последната четвърт се очаква да достигне шампионът от Мастърса в Монреал - Пабло Кареньо-Буста.

След отказването на Хуберт Хуркач, то защитаващият шампион Яник Синер повежда горната половина и му предстои благоприятно препятствие в откриващия си сблъсък, където ще срещне Нуно Боржес или квалификант. Напред в турнира за италианеца идва и наглед първото изпитание, след като още на четвъртфиналите го очаква среща с един измежду Стан Вавринка, Фабио Фонини, Фернандо Вердаско и Николоз Басилашвили, всеки от които влиза с наглед ранен старт в турнира и е способен на изненади. На полуфиналите навярно всеки роден почитател на тениса желае да станем свидетели на двубой в тежка категория противопоставящ световния номер 11 и най-добрия български тенисист Григор Димитров, който ще изведе победителя до мача за титлата.

Ето и пълния жребий за АТР 250 надпреварата в София:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
София Оупън: Кузманов и Лазаров с благоприятен жребий; Вавринка - Фонини на старта Мартин Петков
Теми:  
atp | александър лазаров | димитър кузманов | жребий | софия оупън | Стан Вавринка | фабио фонини | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook