Сок спечели шоуто с Бублик; Басилашвили се справи с една от изненадите в Ню Йорк

от в 04:16 на 03.09.2021
Владислав Риждов

Американецът Джак Сок напомни за най-добрите си дни в Тура и изкова труден успех над Александър Бублик, за да си гарантира продължаването напред в надпреварата. Американецът надделя в пет сета с резултат 7:6(3) (2)6:7 6:4 4:6 6:3

В откриващата част двамата се представиха повече от отлично на линията за сервис и преминаваха безпроблемно през геймовете си. В тайбрека домакинският представител бързо установи контрол над събитията и спечели категорично сета на сметката си. През втория сет Сок и Бублик продължиха с безгрешните сервис геймове, а точките за пробив бяха мираж. Все пак двамата се пробиха по веднъж, а световният №184 изпусна възможността да поведе с 2:0, след като Бублик не му остави шансове във втория пореден тайбрек. Следващите две части завършиха с идентичен резултат, за да се стигне до решителната пета част.

Там нервите на бившия шампион от Мастърса в Париж се оказаха по-здрави и той бързо взе инициативата в своя полза. Сок пречупи казахстанеца още в самото начало, а не след дълго преднината му стана дори по-категорична - 5:1. До края 31-ят в схемата изпълни задачата си и успя да затрудни американеца, но Сок не трепна и се поздрави с така ценния за себе си успех. 

Николоз Басилашвили изигра труден мач срещу квалификанта Максим Креси, но все пак намери мястото си в третия кръг на Откритото първенство на САЩ след победа в поредни сетове - 7:6(3) 6:3 7:5.

Грузинецът, който прекъсна серията си от две поредни поражения в първия кръг, започна по-добре срещата от своя противник и успя да вземе инициативата рано. 39-ят в света диктуваше темпото до средата на частта, ала след това Креси се възползва от слаб сервис гейм на Басилашвили и възстанови за 4:4. В последвалия тайбрек обаче Басилашвили бе по-настоятелния на корта и даде само три точки на американеца по пътя към спечелването на сета. Двамата изиграха равностойна втора част, в която показаха завидна успеваемост от линията за сервис. Единствената разлика дойде отново в самото начало, когато грузинският тенисист пречупи своя съперник и до края съумя да запази водачеството си.

В третия сет, оказал се последен в срещата, двамата се движеха гейм за гейм и продължаваха да поддържат паритета. Сюблимният момент дойде едва в самия край на мача, когато считаният за фаворит Басилашвили реализира важен пробив, а след това на собствен сервис бе безупречен, за да сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сок спечели шоуто с Бублик; Басилашвили се справи с една от изненадите в Ню Йорк Владислав Риждов
Теми:  
atp | us open | джак сок | николоз басилашвили | Обзори | открито първенство на сащ

Коментари





Следвайте ни в Facebook