Сорана Кърстя и Барбора Крейчикова ще спорят за трофея в Страсбург

от в 22:06 на 28.05.2021
Владислав Риждов

 

Сорана Кърстя се класира за втория си финал през годината. Румънката спечели полуфиналната си среща срещу Магда Линет след обрат - 3:6 6:4 6:2 и се класира за заключителния мач в турнира.

В първата част двете нямаха проблеми да взимат собствените си подавания, макар и някои от тях да бяха доста оспорвани. Линет обаче се възползва от лек спад в играта на съперничката си и успя да реализира пробив за 3:1, а до края не допусна грешки и поведе в общия резултат.

През втората част двете бяха равностойни, като се появиха и колебания у началните им удари. До 4:4 Кърстя и Линет си бяха разменили по два брейка, а след това инициативата принадлежеше на световната номер 61. Кърстя спечели два последователни гейма на сметката си, а с това изравни и сетовете.

В решителния сет Кърстя значително подобри нивото си на представяне бързо си изгради преднина с пробив за 4:2. До края румънката не даде нито гейм повече на опонентката си и продължава уверено към финала. 

Барбора Крейчикова се превърна във втората финалистка на надпреварата. Чехкинята спечели полуфинала си също след обрат, надигравайки Юле Ниймайер с резултат 5:7 6:3 6:4.

Мачът започна по-добре за намиращата се под номер 216 германка. Юле се добра до брейк в петия гейм и успя да задържи аванса си почти до края на частта, но когато сервираше за да поведе в сетовете, допусна пробив и Крейчикова възстанови паритета. Ниймайер обаче отново наложи волята си и моментално реализира нов пробив, с който си гарантира и победата в сета.

Във втората част световната номер 38 пое рано инициативата и спечели убедително сета, като даде само три гейма на съперничката си. Крейчикова продължи с добрата си игра и в третия сет. В него тя се нуждаеше от един единствен брейк, за да си гарантира място на финала, а в същото време трябваше да отразява само един брейк шанс, който се бе открил пред Ниймайер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сорана Кърстя и Барбора Крейчикова ще спорят за трофея в Страсбург Владислав Риждов
Теми:  
барбора крейчикова | сорана кърстя | тенис турнир в страсбург | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook