Според френски журналист: Трима от топ 20 са поискали уайлд кард за Чалънджъра в Лил

от в 16:33 на 10.03.2020
Димитър Беловски

Безпрецедентната отмяна на първия Мастърс турнир в Индиън Уелс заради коронавируса и сериозната заплаха за разширяването му тласнаха някои от топ тенисистите да направят сериозна промяна в календарите си и да поискат уайлд кард за Чалънджъра в Лил. Това поне твърди френският тенис репортер Ерик Салиът. Според него става въпрос за тенисисти от първите 20 в световната ранглиста!

Той твърди, че трима тенисисти от топ 20 на световната ранглиста са се свързали с турнирният директор на надпреварата в Лил, Жозеф Латач, за да му поискат покана и да се включат в състезанието.

„Директорът на Чалънджър турнира в Лил току-що е получил три заявки с уайлд кард от играчи от топ 20. Въпреки коронавируса“, написа Салиът в акаунта си в Twitter.

Репортерът обаче не споделя за кои тенисисти точно става въпрос. Дали информацията му е вярна ще разберем съвсем скоро.

Чалънджърът във френския град Лил започва от 23-29 март. Интересното е, че вторият Мастърс в Маями започва от 25 март и той все още не отменен или отложен, въпреки че някои тенисисти спекулираха, че най-вероятно и той няма да се проведе.

Мастърсът в Индиън Уелс пък трябваше да се проведе в периода от 12 март до 22 март. Тъй като той се отмени ще се образува прекалено дълъг период от време, в който няма да има възможност за топ тенисистите да участват на големи турнири. Ето защо е много вероятно на Чалънджъра във Феникс, щата Аризона също да се включат някой от най-известните тенисисти. Този Чалънджър пък ще се проведе в периода от 16 март до 22 март, което би било добра подготовка за Маями.

Джейми Мъри се пошегува в Twitter, че уайлд кард за този Чалнъджър е по-ценен от златото като стойност.

 

Оцени тази статия:
Според френски журналист: Трима от топ 20 са поискали уайлд кард за Чалънджъра в Лил Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook