Спортсменството в тениса: Играч в спор със съдията заради ощетяване на съперника

от в 20:11 на 15.09.2021
Мирела Николова

Спортсменството в тениса е нещото, което го отличава от останалите спортове, като неведнъж сме ставали свидетели на прояви на великодушие от страна на даден тенисист. В двубой от първия кръг на Чаланджъра в Истанбул Томас Фабиано си спечели овациите както на публиката, така и на своя опонент в лицето на Иля Марченко, след като показа забележително спортсменство в ключов момент от срещата.

Ситуацията се разигра в първия сет, когато Фабиано изоставаше с пробив и 2:4 и дори бе на път да допусне втори брейк - 40:40. Тогава един от ударите на противника бе отсъден в аут, а точката незабавно бе присъдена в полза на италианеца. Той обаче нито за миг не се поколеба да си признае, че топката не е напуснала очертанията на корта, обръщайки се към съдията на стола с думите: "Извинявам се, но ударът беше вътре. Днес се случват твърде много грешки по линиите, трябва да повторим разиграването". Главният арбитър се съгласи с желанието на тенисиста и точката бе преиграна, а в крайна сметка геймът бе спечелен от Фабиано.

За негово съжаление обаче, той не успя да се пребори за откриващата част, а впоследствие инкасира 3 пробива в следващия сет и така се раздели с надпреварата в Турция още на старта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Спортсменството в тениса: Играч в спор със съдията заради ощетяване на съперника Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | томас фабиано

Коментари





Следвайте ни в Facebook