Стан Вавринка се отказа от двубоя си в Прага

от в 13:17 на 28.08.2020
Димитър Беловски

Стан Вавринка няма да излезе днес на корта в Прага. Както е известно, швейцарецът през тази седмица игра на „Чалънджър“ турнира в чешката столица и днес трябваше да излезe в четвъртфинален мач срещу Аслан Карацев от Русия.

Швейцрецът обаче е изпитвал болки в бедрото и именно това е причината за отказът на световния №15.

Вчера Вавринка победи нидерландеца Ботич Ван де Зандшулп с 6:3, 6:3. Това пък бе седма поредна победа за Стан, след като миналата неделя спечели титлата от друг „Чалънджър“ турнир в Прага.

„С натежало сърце съобщавам за оттеглянето си от турнира. Причината е контузия в бедрото, която ме измъчва от няколко дни. Искам да благодаря на всички, че ми дадоха шанса да играя тенис отново през тези две седмици. В същото време, бих искал да се извиня на моите фенове за това, че нямам възможност да завърша турнира, въпреки че бих искал. Наслаждавах се на времето си в Прага, както и на тези два турнира“, заяви световният №15 пред чешки тенис сайт.

Ако двубоят срещу Аслан Карацев се бе състоял, то това щеше да е повторение на финала от миналата седмица. Тогава Стан победи руснака с 7:6(2), 6:4, за да спечели титлата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стан Вавринка се отказа от двубоя си в Прага Димитър Беловски
Теми:  
Стан Вавринка | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook