Стан Вавринка спря Григор Димитров още на старта на Уимбълдън (видео)

от в 20:57 на 02.07.2018
Георги Христов

Стан Вавринка се оказа непреодолимо препятствие за Григор Димитров на старта на Уимбълдън. Швейцарецът надигра най-добрия български тенисист в първи кръг след 1:6, 7:6, 7:6, 6:4 за близо три часа на корта. За първата ракета на България това е второ поражение в първи кръг на това състезание. Така в следващата фаза Вавринка очаква Томас Фабиано.

С това си поражение Димитров губи 170 точки за световната ранглиста като допълнително ще стане ясно колко позиции ще загуби в топ 10. През миналата година Димитров стигна до осминафиналите, където отстъпи на Роджър Федерер. В същото време Вавринка изпадна до №224 и сега ще опита да си върне загубените позиции.

След операцията за Вавринка това е първа победа над играч от топ 10. До момента най-доброто му постижение през сезона бе успех над играч под №57 в класацията на АТР. Освен всичко за Вавринка победата е първа изобщо в кариерата му над тенисист от топ 10 на тревни кортове.

Срещата започна страхотно за Григор – 6:1 за 26 минути игра. Във вторият сет Стан стигна първи до пробив за 4:2. Григор успя да направи рибрейк за 4:3, след което двамата взеха подаванията и се стигна до тайбрек. В него Димитров загуби четири поредни точки от 3:3 до 3:7.

Третият сет тръгна перфектно за българина и след пробив поведе с 3:0. При 5:3 в своя полза Григор сервира за сета, но допусна пробив, който Вавринка успя да затвърди за 5:5. След това се стигна до нов тайбрек, след като швейцарецът спаси два сетпойнта при 5:6. Вавринка отново взе тайбрека със 7:5 точки и поведе в сетовете.

Четвъртият сет вървеше гейм за гейм, като Гришо бе близо до пробив в третия и петия. Вавринка поведе с 5:4, а Димитров сервира за оставане в мача. Българинът изостана с 15:40 и загуби битката при втория мачбол на Вавринка.

Развитието на мача гейм по гейм!

Познай мачовете от Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стан Вавринка спря Григор Димитров още на старта на Уимбълдън (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | Стан Вавринка | тенис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook