Стефан Едберг: Такава генерация никога не е съществувала

от в 00:35 на 01.04.2016
Tennis.bg

Бившият треньор на Роджър Федерер и легенда на световния тенис Стефан Едберг изрази мнение, че доминацията на сегашната генерация начело с Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал, никога не се е случвала в историята на играта.

"Поколението на Джокович, Надал и Федерер е спечелило общо над 40 титли от Големия шлем за едно десетилетие. Това е Златна ера, която изведе тениса до друго ниво. Те тотално доминират по начин, който не се е случвал до момента," анализира Едберг пред шведско издание.

Той говори и за работата си преди години с Роджър Федерер.

"Срещнахме се по време на Откритото първенство на Стокхолм. Никога до този момент не се бяхме виждали. Той ми каза, че съм бил негов идол като по-млад и това ме изненада. Говорихме така сякаш се познаваме от години. Той бе много спонтанен и открит. Откри се възможност да се завърна в тениса по начин, който не съм си представял. Ако друг състезател ме бе потърсил, нямаше да приема."

"Имахме две чудесни години заедно. Особено ме впечатли Роджър като личност - на корта, но и извън него. За мен той е най-добрият посланик на тениса. Притежава харизма, която малцина притежават в тениса. Това бе невероятно приключение," допълва Едберг.

Шведът е на мнение, че Федерер определено има сили да спечели нова титла от Големия шлем и в последните години само заради Новак Джокович не е успял да го стори.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стефан Едберг: Такава генерация никога не е съществувала Tennis.bg
Теми:  
стефан едберг | тенис | тенис легенди

Коментари





Следвайте ни в Facebook