Стефанос Циципас: Мисля, че мога да спечеля титла от Големия шлем

от в 14:29 на 24.04.2021
Тея Кръстева

През изминалата седмица Стефанос Циципас вдигна първата си титла от сериите Мастърс 1000. Гъркът вдигна трофея в Монте Карло и то без да загуби нито един сет. Но това далеч не е първото вдъхновяващо постижение в кариерата на 22-годишния тенисист, след като през 2019-а и през 2021-а той достигна до полуфиналите на Australian Open, отстранявайки съответно Роджър Федерер и Рафаел Надал.

В скорошно интервю преди старта на турнира от категория ATP 500 - Barcelona Open, световният номер 5 коментира шансовете си за спечелване на титла от Мейджър турнир, отношението си към Голямата тройка и съперничеството между младото поколение:

"Като бях по-малък, наблюдавах Федерер, Надал и Джокович по телевизията. А сега се изправям срещу тях. Мисля, че мога да спечеля титла от Големия шлем." - разкри Циципас.

Говорейки за 11-те трофея, които Рафаел Надал е спечелил в Барселона, Стефанос сподели:

"Това постижение е невероятно, то е изключително вдъхновяващо. Бих искал да се сдобия с половината от това, което Рафа е спечелил в Каталуния."

"С Андрей Рубльов вече имаме сериозно съперничество, а в момента го надграждаме. Всъщност не разбирам какво точно определя "съперничеството" - например 30 мача? Ако продължаваме така да се съревноваваме, със сигурност ще достигнем тази бройка."

"Андрей няма да е единственият, срещу когото ще се изправям толкова често. Преди 10-15 години Рафа и Роджър сложиха началото на едно от най-великите съперничества в тениса, но аз смятам, че в нашето ера то няма да бъде само едно. С тенисисти като Зверев, Синер, Беретини бъдещето на тениса ще бъде наистина вълнуващо." - завърши световният номер 5 Стефанос Циципас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стефанос Циципас: Мисля, че мога да спечеля титла от Големия шлем Тея Кръстева
Теми:  
стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook