Стоусър се бори и започна с победа в последния си турнир!

от в 04:49 на 18.01.2022
Мартин Петков

Един от откриващите мачове на Аустрелиън Оупън в днешния ден можеше да сложи край на 23-годишна кариера в WTA тура на сингъл - тази на Саманта Стоусър. Именитата австралийка, която е шампионка на US Open 2011г., в първи кръг на последния си турнир се изправи срещу Робин Андерсън. Двубоят се разви под неспирните окуражаващи викове на местната публика, като за тяхна радост Стоусър направи изключителен обрат, за да стигне до успеха в три сета след 6:7(5), 6:3 6:3, с което ,,последният танц" продължава.

Срещата започна с множество брейкболи пред австралийката, като за зла беда, тя не просто ги пропиля, а дори инкасира пробив. 37-годишната тенисистка запази самообладание, изчака своя шанс, за да възстанови паритета. Андерсън от своя страна, тихомълком се добра до сетбол, но пропусна възможността си, за да може двете да влязат в закономерен тайбрек. Дългият гейм изглеждаше лесна задача пред американката, която водеше с 1:5 точки, ала допускайки спад, мини брейковете бяха изравнени. В крайна сметка Андерсън се справи с напрежението, като с удар на мрежата записа откриващия сет на сметката си.

Втората част се разви по коренно различен начин. Стоусър още в първите минути показа, че не се е предала, като най-доброто тепърва предстоеше. Поела веднъж лидерската позиция на корта, тя диктуваше събитията и благодарение на феноменални начални удари изравни резултата в отделните части.

Решителният сет беше изпълнен с драматични моменти. Стоусър все пак, като по-опитна, вземаше правилните решения във важните мигове. Скоро след началните минути на сета станахме свидетели на размяна на пробиви, като печеливша от ситуацията излезе австралийката. Стоусър демонстрира най-доброто от себе си в деветия гейм, за да сложи край на двубоя в три сета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стоусър се бори и започна с победа в последния си турнир! Мартин Петков
Теми:  
саманта стоусър

Коментари





Следвайте ни в Facebook