Страхотен Григор Димитров се класира за първи полуфинал през 2021-а!

от в 06:45 на 02.10.2021
Калоян Соколов

Григор Димитров несъмнено има много тежък сезон през 2021-а, като проблемите на корта и извън него не са никак малко, но досега седмицата на нашето момче в Сан Диего е повече от успешна, след като днес записа третия си пореден успех на турнира и се класира за дебютен полуфинал през 2021-а. Родният ни представител показа тенис на много високо ниво, за да сломи съпротивата на Аслан Карацев, връщайки си за поражението от същия съперник на Аустрелиън Оупън - 6:1 1:6 6:3.

Първата ни ракета стартира на изключително високи оборти, докато кортът изглеждаше крайно тесен за руснака, който непрестанно бълваше непредизвикани грешки и не съумяваше да намери никакъв ритъм в играта си. Това доведе до ранен пробив в полза на българина, а впоследствие точките идваха с лекота за Григор и той затвори откриващия сет в своя полза, печелейки последните пет гейма в него.

Втората част се разви коренно противоположно, тъй като Карацев реализира брейк за 3:1 и нямаше проблем да затвърди предимството си. Димитров дръпна с 40:0 в ответното си подаване, само че допусна сериозен спад в представянето си, което му коства шансовете за направата на обрат и паритетът в общия резултат беше налице.

Третият сет започна с комфортен сервис гейм в полза на родния ни представител, който изглеждаше все по-стабилен от дъното на корта, а световният номер 24 излъчваше несигурност и инкасира лесен брейк, допускайки две поредни двойни грешки. Този път обаче не станахме свидетели на сериозно откъсване, защото осетинецът се спаси от угрозата да изостане с 0:4 и скоро сервираше при 2:3 от своя гледна точка.

Тогава нашият сънародник отново покачи равнището си и имаше цели три брейкбола на свое разположение, ала руснакът просто отказваше да се предаде и отговаряше с мълниеносни комбинации. Все пак логичното се случи, тъй като Карацев най-после се пропука и не след дълго хасковлията разполагаше с предимство от 5:2.

Григор пък буквално летеше по корта и не даваше нито една топка да премине покрай него. Полуфиналистът от Мелбърн пък изглеждаше напълно обезкуражен и скоро трябваше да отразява три поредни мачбола, но се пропука при още първия от тях и така намери място във финалната четворка!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотен Григор Димитров се класира за първи полуфинал през 2021-а! Калоян Соколов
Теми:  
atp | аслан карацев | григор димитров | Обзори | сан диего

Коментари





Следвайте ни в Facebook