Страхотен Григор обърна сребърния медалист след "геврек" и е 1/8-финалист в Париж!

от в 17:08 на 03.11.2021
Мирела Николова

Григор Димитров изигра втори пореден силен мач на последния за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" в Париж и вече е част от осминафиналната фаза. След като през вчерашния ден първата ни ракета надделя над Ришар Гаске, днес хасковлията пречупи съпротивата на сребърния медалист от Олимпиадата в Токио - Карен Хачанов, елиминирайки го след обрат, завършил в полза на нашия състезател - 4:6 6:2 6:0. Въпреки че загуби равностойния дебютен сет, Гришо запази устрема в играта си и с всяка прекарана минута на корта нивото му на представяне се повишаваше значително, за да се поздрави с победата, с която си уреди спор с Александър Зверев или Душан Лайович за място на четвъртфиналите в надпреварата.

В откриващите геймове началният удар и на двамата състезатели функционираше великолепно, което им носеше сериозни дивиденти и им предоставяше инициативата в разиграванията, голяма част от които бяха решавани след не повече от 5 удара. Паритетът се съхрани до 4:4, когато сервисът на нашето момче се пропука и то бе изправено пред първите брейкболи в двубоя. Макар че Гришо неутрализира първите две възможности и дори достигна до геймбол, то неточност от форхенд от рутинна позиция възстанови равенството в точките, а нови пропуски от ракетата на бившия №3 позволиха на опонента му да сервира за успеха в сета, който бе подпечатан след поредното безапелационно подаване на руснака.

Развръзката на откриващата част не попречи на сънародника ни да запази увереността си и да осъществи пробив в първия възможен момент, който впоследствие бе консолидиран за 3:0. Този резултат внесе необходимото спокойствие у Димитров, който запази високата си процентна успеваемост на начален удар и без затруднения поддържаше преднината си. Хачанов изпита нови колебания от сервис линията в края на сета, когато ритъмът в играта му напълно се изгуби и подпомогнат от обилно количество неубедителни форхенди от противниковата страна, хасковлията изравни отделните части след гениално стоп воле.

Езикът на тялото на руснака издаваше множество негативни емоции в началото на заключителния сет, докато родният ни представител не спираше да твори на корта и благодарение на отличното си представяне от дъното на корта отново успя да реализира пробив и да се оттегли на почивка с аванс от 3:0. Сервисът на сребърния медалист от Токио продължи да боксува, а с това руснакът бе въвлечен в маратонски гейм, в който спаси 3 брейкбола, преди смразяващ минаващ удар от бекхенд на Димитров да подпечата втори пробив. Съвсем скоро българинът поведе с 5:0 и бе само въпрос на време срещата да завърши в негова полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотен Григор обърна сребърния медалист след "геврек" и е 1/8-финалист в Париж! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | карен хачанов | Обзори | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook