Страхотен Рубльов достигна полуфиналите в Дубай без загубен сет!

от в 21:35 на 18.03.2021
Петър Томов

Световният №8 Андрей Рубльов достигна полуфиналната фаза на провеждащия се в Дубай турнир от категория ATP 500 след двусетов успех с 7:5 6:2 над първата ракета на Унгария Мартон Фучович. Това бе втора среща помежду им в последните 11 дни, като в предходната руснакът успя да се справи с първата ракета на Унгария във финала във Ротердам, а двамата трябваше да се срещнат и в Доха през изминалата седмица, но контузия не позволи на унгареца да играе тогава. При напускането на корта след края на мача, Фучович каза шеговито: "Надявам се повече да не те срещам тази година". 

В началните етапи на срещата Фучович нерядко надиграваше руснака, но не съумя да реализира единствената възможност за пробив до която достигна в сета - при 1:1. Рубльов стабилизира изявите си от основната линия и двамата разменяха безпроблемно подаванията си до 6:5. В сервис гейм, с който да остане в сета, Фучович допусна малък спад в играта си, който позволи на шампиона от Ротердам да достигне до сетбол. Първият не беше успешно реализиран, но след непредизвикана грешка на унгареца, Рубльов получи втори шанс и този път беше безкомпромисен, за да затвори частта на 5. 

Проблемите на унгареца при начален удар продължиха и във втория сет. Мартон успя да спаси три брейкбола в първото си подаване в тази част, но не успя да повтори подвига си в последвалия сервис гейм. Рублов се откъсна в сета, повеждайки с 4:1 и държейки нещата изцяло в свои ръце. Руснакът не позволи на Фучович да достигне до възможност за пробив до края на срещата, а от своя страна успя да се поздрави с крайния успех след пробив на нула. 

Във финалната четворка Андрей Рубльов ще се изправи срещу сънародника си Аслан Карацев, с който триумфираха в турнира на двойки в Доха през изминалата седмица. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотен Рубльов достигна полуфиналите в Дубай без загубен сет! Петър Томов
Теми:  
андрей рубльов | дубай | мартон фучович

Коментари





Следвайте ни в Facebook