Страхотна! Лейла Фернандес надделя над Павлюченкова и е на осминфинал в ИУ!

от в 00:28 на 11.10.2021
Калоян Соколов

Лейла Фернандес е сред най-горещите имена в женския тенис в момента, след като през миналия месец достигна до сблъсъка за титлата на Откритото първенство на САЩ и даде сериозни заявки, че скоро ще бъде сериозен фактор в Тура. Тийнейджърката пък продължава да доказва, че случилото се в Ню Йорк не е било плод случайност и се класира за осминфиналите в Индиън Уелс след като надви Анастасия Павлюченкова в битка на две от финалистките в Шлема през този сезон - 5:7 6:3 6:4. Така канадката ще спори с местната представителка Шелби Роджърс за място във финалната осмица.

Срещата започна с уверено сервиране за двете състезателки и никоя от тях не можеше да вземе предимство до 3:3 гейма когато изведнъж ракурсът на мача се обърна цялостно, а това доведе до серия от пет поредни пробива. Все пак рускинята първа намери сили да се окопити, вземайки подаването си при 6:5 в своя полза и взе заслужена преднина в сетовете.

Втората част също се развиваше чудесно за световната номер 13, защото тя веднага взе ранен брейк аванс и изглеждаше, че младата ѝ опонентка е пречупена, само че 19-годишната състезателка за пореден път показа силата на характера си, което я доведе до пълен обрат и всичко щеше да се реши в трети сет.

Там канадката показваше по-голяма вариативност и реалзиира пробив за 3:2, който затвърди с цената на много усилия и оттам насетне нямаше проблеми да изведе двубоя до успешен за себе си завършек.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотна! Лейла Фернандес надделя над Павлюченкова и е на осминфинал в ИУ! Калоян Соколов
Теми:  
wta | анастасия павлюченкова | индиън уелс | лейла фернандес | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook